Zoek

Briljant Onderwijs

Verrijkend lesmateriaal voor leerlingen in het basisonderwijs. Faciliterend voor leerkrachten en uitdagend voor leerlingen.

Aanbod verrijking

Briljant Kwartieren >>

Briljant Kwartieren zijn instructievideo's waarin een verrijkende opdracht wordt uitgelegd. Denk aan onderwerpen binnen thema's als creatief denken, leren leren en presentatievormen.

Je kunt je gratis inschrijven voor een schoolwekelijks nieuw Briljant Kwartier. Je krijgt dan iedere schoolweek een link in je mailbox met daarin het nieuwste Briljant Kwartier. Deze link is twee weken geldig.

Scholen met een licentie op de themalijn krijgen onbeperkt toegang tot de Briljant Kwartieren.

Binnenkort wordt het ook mogelijk om enkel een licentie op het archief met Briljant Kwartieren af te sluiten.

Vreemde talenlijn >>

In de vreemde talenlijn leren leerlingen eenvoudige woorden en zinnetjes op een onderwijskundig onderbouwde en doordachte wijze. Zij leren deze woorden en zinnen met behulp van bewezen effectieve leerstrategieën. Deze leerstrategieën worden expliciet aan de leerlingen uitgelegd.

Spaans is inmiddels al beschikbaar! Frans, Italiaans, Duits en Engels volgen binnenkort.

Rekenlijn >>

De rekenlijn is ontwikkeld voor sterke rekenaars uit groep 3 t/m 8. 

Deze verrijkingslijn bestaat uit:
• 28 doorgaande leerlijnen
• > 170 instructievideo's
• 32 lesweken aan leerstof
• downloadbare werkbladen
• een instapprogramma
• een schaakmodule
• een inlogcode voor leerlingen

De rekenlijn is bedoeld voor in de reguliere klassen. Alle nieuwe onderwerpen worden aangeboden middels korte en krachtige instructievideo's. Hierdoor wordt het voor de leerkracht haalbaar om de sterke rekenaars in de eigen klas te kunnen bedienen.

Themalijn >>

De themalijn bestaat uit projecten en modules voor groep 1 t/m 8.

 

In projecten (voor groep 5-8) wordt aan de hand van het Briljant-stappenplan voor onderzoekend leren een onderwerp uitgediept. Ze gaan aan de slag met hun eigen leervragen, maar krijgen ook expliciete kennis en vaardigheden aangeboden middels kennisvergroters en doe-opdrachten. Ook wordt er gewerkt aan een persoonlijk leerdoel. 

 

Modules (voor groep 1-8) zijn kortere lessenseries. Hierin staat het ontwikkelen van analytische, creatieve en praktische vaardigheden centraal.

 

Benieuwd? Vraag een gratis proeflicentie aan!

De leeromgeving

Gebruiksvriendelijk

Alle lessen staan kant-en-klaar om op een digibord of andere device te worden gepresenteerd.